Beste bezoeker, even een korte voorstelling van mezelf. Mijn naam is Patrick Ruytings en ik ben geboren op 17 april 1975. Omwille van degelijke studieresultaten ben ik het lager onderwijs op 5-jarige leeftijd begonnen. Ik heb mijn lagere school gelopen in Schaarbeek. Op 11-jarige leeftijd ben ik het middelbaar onderwijs begonnen aan het Sint-Jozefscollege te Sint-Pieters-Woluwe. Daar heb ik de richting Latijn-Wiskunde gevolgd. Mijn hoger onderwijs ben ik begonnen aan de VUB in 1992. Daar ben ik afgestudeerd als master in de wiskunde en burgerlijk ingenieur.

Naast wetenschappen ben ik ook veel bezig met muziek. Volgende genres verdienen mijn aandacht: New Wave, Electronic Body Music, New Beat, House, Trance, Techno, Dance, Drum ’n Bass enzoverder. Tot 2014 was ik passief met muziek bezig. Nadien ben ik zelf muziekles beginnen volgen en hoop om ooit zelf mijn eigen muziek te maken.

Verder ben ik een groene jongen. Dit wil zeggen dat ik heel veel met het milieu bezig ben en in de eerste plaats met de opwarming van de aarde. Dit is een werelds probleem en moet dan ook wereldwijd aangepakt worden! Omwille van een wereldbevolking van ongeveer 7 miljard mensen is dit zeker geen eenvoudige opdracht! Maar we zijn verplicht om ons nageslacht een mooie wereld achter te laten.

Toen ik in mijn hoogste graad van het secundair onderwijs zat, vertelden twee leraars wiskunde mij – onafhankelijk van elkaar – dat er in het leven veel meer is dan wiskunde alleen. Ze beklemtoonden vooral dat sporten minstens even belangrijk is als studeren. De Romeinen zeiden ook niks voor niks “mens sana in corpore sano”. Zovele jaren later heb ik inderdaad het nut van sporten ingezien.

En last but not least: ik hou van goede humor. Toen ik naar het college ging, was ik erg geliefd door mijn klasgenoten als ik leraars en leraressen begon te imiteren op de speelplaats. Ook vandaag nog imiteer ik mensen die mij opvallen. Ik aanhoor graag verschillende nationale komieken: Geert Hoste, Urbanus, Jacques Vermeire, Gaston & Leo en natuurlijk ook Chris Van den Durpel!